niedziela, 27 lipca 2014

borówkowy serniczek

gotowany serniczek z serka wiejskiego z borówkami, przekładany jabłkiem z cynamonem, podany z muesli i dżemem (potem)



PRZEPIS
-150g serka wiejskiego (u mnie lekki)
-białko jajka
-łyżka budyniu śmietankowego
-łyżeczka lnu mielonego
-słodzidło
dodatkowo: borówki, starte jabłko, muesli
Serek zblendować z białkiem, budyniem, lnem, borówkami i słodzidłem. Gotować przez ok. 2-3 minuty na małym ogniu, wciąż mieszając. Przełożyć do miseczki połowę masy, nałożyć na nią starte jabłko, posypać cynamonem, przykryć resztą masy. Wstawić na noc do lodówki, a rano posypać muesli.


Bo miałam białko, serek wiejski i borówki... No aż się prosiło o serniczek!

A tak mnie wczoraj rozpieszczała mama...:


11 komentarzy:

  1. Wieki serniczka nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  2. ten wiejskiego jest pyyyszny , bo ciągnie się niemiłosiernie <3
    Mamy wiedzą jak nas rozpieszczać ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Z wiejskiego jeszcze nie jadłam! Koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z serka wiejskiego taaaki pyszny wychodzi ;D Musze koniecznie powtórzyć :)

    OdpowiedzUsuń
  5. z wiejskiegoo są przepyszneee!
    borówkowa weska koniecznie do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O, muszę koniecznie wypróbować, uwielbiam serek wiejski! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nagle mi przed oczami stanęło wyjadanie (masy) masy na sernik. Taka słodka, brrr ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Serniczek prezentuje się uroczo :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Serniczek z serka wiejskiego to mój zdecydowany faworyt! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. To był cios poniżej pasa!!!!
    Jak mama mogła zrobić pierogi z mięsem i barszczem JAK NAS NIE BYŁO?!?!?!?!?!?!?!

    OdpowiedzUsuń