gotowany serniczek z serka wiejskiego z borówkami, przekładany jabłkiem z cynamonem, podany z muesli i dżemem (potem)
PRZEPIS
-150g serka wiejskiego (u mnie lekki)
-białko jajka
-łyżka budyniu śmietankowego
-łyżeczka lnu mielonego
-słodzidło
dodatkowo: borówki, starte jabłko, muesli
Serek zblendować z białkiem, budyniem, lnem, borówkami i słodzidłem. Gotować przez ok. 2-3 minuty na małym ogniu, wciąż mieszając. Przełożyć do miseczki połowę masy, nałożyć na nią starte jabłko, posypać cynamonem, przykryć resztą masy. Wstawić na noc do lodówki, a rano posypać muesli.
Bo miałam białko, serek wiejski i borówki... No aż się prosiło o serniczek!
A tak mnie wczoraj rozpieszczała mama...:
Wieki serniczka nie jadłam!
OdpowiedzUsuńTo znak, że czas to zmienić :D
Usuńten wiejskiego jest pyyyszny , bo ciągnie się niemiłosiernie <3
OdpowiedzUsuńMamy wiedzą jak nas rozpieszczać ;D
Z wiejskiego jeszcze nie jadłam! Koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńZ serka wiejskiego taaaki pyszny wychodzi ;D Musze koniecznie powtórzyć :)
OdpowiedzUsuńz wiejskiegoo są przepyszneee!
OdpowiedzUsuńborówkowa weska koniecznie do zrobienia :)
O, muszę koniecznie wypróbować, uwielbiam serek wiejski! :)
OdpowiedzUsuńNagle mi przed oczami stanęło wyjadanie (masy) masy na sernik. Taka słodka, brrr ;)
OdpowiedzUsuńSerniczek prezentuje się uroczo :)
OdpowiedzUsuńSerniczek z serka wiejskiego to mój zdecydowany faworyt! :)
OdpowiedzUsuńTo był cios poniżej pasa!!!!
OdpowiedzUsuńJak mama mogła zrobić pierogi z mięsem i barszczem JAK NAS NIE BYŁO?!?!?!?!?!?!?!