środa, 30 kwietnia 2014

raj: czekoladowy krem jaglany!



cukiniowy krem jaglany z kakao, jajkiem, lnem, otrębami, rodzynkami (w środku) i gorzką czekoladą




-45g kaszy jaglanej
-pół średniej cukinii
-małe jajko (~60g)
-odrobina mleka (~50ml)
-łyżeczka lnu, kakao
-łyżka otrębów
Kaszę wieczorem sprażyć, przelać zimną i gorącą wodą, gotować na półtwardo. Rano znów gotować z cukinią, kakao, mlekiem i lnem. Zblendować, potem do gotującej się masy dodać żółtko i ubite białko. Wsypać otręby.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA: 333kcal, 19,6g białka, 9,1g tłuszczu, 46g węglowodanów, 7,4g błonnika


Kaszo jaglana, w tej wersji możemy zostać przyjaciółkami :)
Znów musiałam dodać śniadanie, bo było pyszne! No i wreszcie coś nowego :D

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam jaglane kremy ale takiego pysznego jeszcze nie próbowałam.
    Czas to zmienić :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Grono przyjaciół kaszy jaglanej stale się powiększa, jak miło :) Ja również jestem jej wielką fanką, a w takiej wersji - mniam, ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie raj *.* ! i jest i jajeczko :) !

    OdpowiedzUsuń
  4. Kasza jaglana najlepsza jest i basta! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie czekoladowe przyjemności to ja rozumiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ojej, zastrzyk czekolady i zdrowia o poranku!:)

    OdpowiedzUsuń