wtorek, 15 kwietnia 2014

poprawnie na wtorek


prażona kasza manna gotowana z jabłkiem, cynamonem, lnem mielonym, otrębami i częścią serka wiejskiego, podana z czekoladą, resztą serka i powidłami (potem)





Miseczkowe z jabłkiem chyba nigdy mi się nie znudzą... Połączenie klasyczne, ale najlepsze.

9 komentarzy:

  1. Ile cynamonu <3
    O tak jabłko z cynamonem i jeszcze z wiejskim nigdy się nie znudzi , bo jeeest pyyyszne <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Co daje takie prażenie? Bo ja nigdy z lenistwa tego nie robię, a słyszałam, że warto. :)
    Jabłuszko zawsze spoko. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prażenie wydobywa świetny smak :)

      Usuń
    2. Kocham mannę! A skoro prażenie jeszcze polepsza smak to muszę tak zrobić ;)

      Usuń
  3. A ja dzisiaj ugotowałam owsiankę z jabłkiem i cynamonem :)
    Prażenie manny w ogromnym stopniu zmienia i podbija jej smak. Taka wersja smakuje mi najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skoro tak, to muszę kiedyś spróbować taką prażoną :)

      Usuń
  4. jeśli w czymś jest cynamon to musi to być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Propozycja. Codziennie rano o 5 przyjeżdżaj do mnie, rób mi śniadanie ;D

    OdpowiedzUsuń