budyniowy (śmietankowy) pęczak z jabłkiem, cynamonem, gorzką czekoladą i siekanymi migdałami
- 45g pęczaku
- małe jabłko + cynamon
- 100ml mleka + 2 łyżeczki proszku budyniowego
- dodatki
Pęczak gotuję wieczorem na półtwardo. Rano duszę na niewielkiej ilości wody jabłko z cynamonem, dorzucam kaszę, jakieś słodzidło i chwilę gotuję razem. Po 2-3 minutach wlewam mleko z budyniem, mieszam i trzymam na ogniu przez ok. 1 minutę.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (bez dodatków): 285kcal, 7,6g białka, 2,6g tłuszczu, 61,6g węglowodanów
Uwielbiam to połączenie. Strzelający pęczak i jabłko z cynamonem połączone niewielką ilością budyniu, tak tylko w formie lekkiego zagęszczenia. Do tego migdały i gorzka czekolada, by usprawnić pracę mózgu. Ja dzień czekolady mam niemal codziennie i póki co - dobrze mi z tym.
Migdały, czekolada, jabłko z cynamonem - byłabym w niebie :)
OdpowiedzUsuńBudyniowa rozpusta, zawsze, wszędzie i o każdej porze <3
OdpowiedzUsuńI jeszcze z takimi pysznymi dodatkami <3
Kostka gorzkiej czekolady nie zaszkodzi a nawet wyjdzie na zdrowie :-)
Uwielbiam takie klasyczne połączenia-nigdy nie zawodzą <3
OdpowiedzUsuńJa również czekolady sobie nie odmawiam i nie czuję wyrzutów sumienia ;p
Śniadanie pycha, ale zastanawiam się gdzie ta "rozpusta"? :)
OdpowiedzUsuńRozpusta dla mnie, czyli wszystko, co uwielbiam w jednym :D
UsuńNo tak, ale rozpusta kojarzy mi się z jakąś przesadną ilością czy coś w tym stylu. A tu taki standardzik ;)
UsuńOk, przyznaję się-w połowie jedzenia dorzuciłam jeszcze rządek czekolady :D chciałabym niekiedy nie być słodyczomaniaczką..
UsuńTe migdały <3
OdpowiedzUsuńrzeczywiscie sie zgralysmy , twoja wersja rownie musialabyc mega mega smaczna chetnie moglabym sie zamienic <3
OdpowiedzUsuńTak, strzelający pęczak to jest to :D Połączyłaś go idealnie :D Zaproś mnie na takie śniadanie :)
OdpowiedzUsuń