prażona kasza jaglana gotowana z jabłkiem, cynamonem, otrębami, lnem i częścią serka wiejskiego, podana z syropem klonowym i resztą serka
A co do tytułu:
kasza jaglana, która jak wspominałam, ma pod dostatkiem wartości odżywczych;
otręby pszenne+owsiane - pełne błonnika, obniżają cholesterol;
len mielony - przede wszystkim witamina B i E (piękności :P);
jabłko - podobne właściwości do otrębów;
cynamon - naturalny antyoksydant, zapobiega namnażaniu się bakterii, stabilizuje poziom cukru we krwi;
serek wiejski o obniżonej zawartości tłuszczu jako niezbędne źródło pełnowartościowego białka, a jednocześnie nie dostarcza zbyt wiele nasyconego tłuszczu;
syrop klonowy - naturalna słodycz, o wiele lepszy zamiennik cukru
Ja najbardziej lubię pieczoną jaglankę . Wtedy staję się taka chrupiąca <3
OdpowiedzUsuńU mnie dziś też klasyk ,ale banan i PB <3
Pycha! W dodatku samo zdrowie ♡
OdpowiedzUsuńJa najbardziej polecam jaglankę ugotowaną na wodzie na sypko z duszonym jabłkiem, cynamonem, jogurtem i/lub masłem orzechowym :)
OdpowiedzUsuńKaszę jaglaną ugotuj: na sypko na wodzie i dobierz dodatki lub na coś o konsystencji bardziej owsiankowej na mleku lub mleku i wodzie. Wtedy koniecznie posłodzona. Tyle mogę od siebie dodać, ja jaglaną bardzo lubię akurat : )
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglankę! Samo zdrowie :) Do tego taka dobra jest :D Ja polecam ją w formie zapiekanki - jaglana na sypko, jogurt/śmietanka, czekolada, suszone owoce, orzechy, banan, jabłko, marchewka i inne owoce; zapiekać co najmniej 15 minut w 180 stopniach - pychota :D
OdpowiedzUsuńJa też kaszę uwielbiam i z jaglaną nie jest inaczej , pewnie probuj innych przepisów i pomysł i mam nadzieję ze ci bardziej zasamkuje :) Co do sniadanka to mniam *.*
OdpowiedzUsuńmmm ile zdrowia w jednej misce... pycha!
OdpowiedzUsuń