środa, 14 maja 2014

bananowo-szpinakowy song

 owsianka z bananem, szpinakiem, lnem, ricottą i migdałami




Ukochane połączenie. Ulubiony ser (no, na równi z wiejskim :D). 
Czasu brak mi wciąż, a o 21 już chodzę jak zombie, zasypiając, gdzie się da. Nie daję się jednak, przymykam oczy na kilka chwil i dalej wracam do obowiązków, choć chętnie wskoczyłabym pod kołderkę. Mimo tego wszystkiego i tak budzę się po 5-tej i nie umiem zasnąć..
Robię owsiankę nie kontrolując zbytnio gramatury i ilości kalorii. Nakładam to, na co mam ochotę w ilości mi odpowiadającej. Czuję wolność, ale ciekawe na jak długo.

11 komentarzy:

  1. ja jeszcze nie próbowałam połączenia banana ze szpinakiem ale twoja owsianka tak kusi , że będę musiała niedługa sama taką zrobić
    Kalorię nie są najważniejsze , tak samo jak cyferki na wadzę. Ważne jest twoje wnętrze i tylko to się liczy.
    Trzymam mocno kciuki żeby było jak najlepiej :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Trzymam kciuki :) Widzę, że rcotta dziś króluje w śniadaniach :) Szpinaku jeszcze nie miałam w owsiance :) Czy owsiankę gotujesz na mleku czy wodzie ? Chcę sobie smak wyobrazić szpinaku w owsiance :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owsiankę prawie zawsze gotuję na wodzie :) Naprawdę polecam dodanie szpinaku do owsianki! Za pierwszym razem też miałam obawy, ale stwierdziłam: no najwyżej będzie mi średnio smakowała, ale i tak zjem, bo szpinak taki zdrowy :D Ale okazało się, że jest pyszna taka wersja. Dla złagodzenia smaku fajnie dać np. serek wiejski do owsianki lub, jak tak teraz myślę, może być fajna wersja budyniowa :)

      Usuń
  3. Nie próbowałam jeszcze z szpinakiem ;(
    Twoje owsianki zawsze max kremowe <3

    OdpowiedzUsuń
  4. A u mnie jednak wyżej jest serek wiejski! Go nawet ricotta nie przepije :D

    OdpowiedzUsuń
  5. kurczę jakoś nie mogę odważyć się na to połączenie w owsiance ale to nie znaczy, że nie jest pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Połączenie nieco... zaskakujące :P
    Ale, czemu nie! Do odważnych i próbujących nowości świat należy! :D
    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Szpinak i banan! Uwielbiam! Chciałam tak nazwać nawet bloga! :D
    W owsiance ten duet też smakuje świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Moje smaki <3 Genialnie wypelniona miseczka mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  9. pokuszę się na taką wersję owsianki ;)

    a tofu w wersji z nabiałem można zastąpić mozzarellą, łagodnym żołtym serem, czy właśnie ricottą ;)

    OdpowiedzUsuń