pełnoziarniste placki z sosem truskawkowym; koktajl truskawka-mrożony szpinak (brak na zdjęciu)
-50g mąki pszennej pełnoziarnistej
-jajko
-ok. 100ml mleka
-płaska łyżeczka lnu mielonego
-słodzidło
Mąkę przesiać, dodać jajko i mleko, zmiksować. Dosypać len, wymieszać łyżką i odstawić na ok. 15 minut. Smażyć.To moje pierwsze placki od nie pamiętam kiedy, więc wybaczcie niedociągnięcia i średnią estetykę :D
Wychodzę z założenia, że len pasuje niemal do wszystkiego - i w tym przypadku mnie nie zawiódł, bo fajnie zagęścił z początku ciut za rzadką masę.
no właśnie się zdziwiłam jak zobaczyłam twoje dzisiejsze śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMała odmiana zawsze się przydaję :)
A placki wyglądają tak apetycznie że sama takie chciałabym dostać :)
lepiej późno niż wcale! :D
OdpowiedzUsuńTo samo miałam pisać ;)
UsuńTo teraz plackuj ;)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńi ten sos *-*
Moim zdaniem wyglądają bardzo apetycznie! Z sosem truskawkowym - obłęd :D
OdpowiedzUsuńCo ty wygladaja genialnie *.*
OdpowiedzUsuń