zapiekana gryczanka z bananem i kakao
PRZEPIS
-50g kaszy gryczanej niepalonej
-łyżka kakao
-1/2 banana
-jajko
-łyżeczka lnu
-1/2 łyżeczki sody
-słodzidło, odrobina soli
Kaszę ugotować, dodać wszystkie składniki (banana wkroić) i wymieszać. Przełożyć do formy, piec ok. 30-40 minut w 180*
I na dodatek... moja miłość z tofu rozkwita! Wzięłam się tym razem za wędzone tofu POLSOJA i przyznać muszę-genialne jest ;) Jedno danie obiadowe, drugie na kolację. Na kolację dzień wcześniej zamarynowałam tofu w odrobinie oleju z pomidorów i słodkiej papryce, potem podsmażyłam. GENIALNE!
Chciałabym spróbować tych Twoich ciasteczek... :D
OdpowiedzUsuńWidze ze nie tylko ja praktykuje ,,a jak juz wlaczylam piekarnik to wloze tam jeszcze 64828 innych rzeczy" ;) z tym ze u mnie to wczoraj byly buraki a u Ciebie takie cuda
OdpowiedzUsuńI narobilas mi ochoty nieopisanej na tofu na slono, chyba musze swoje rozmrozic
Powiem Ci, że kusisz tym tofu przeogromnie :D
OdpowiedzUsuńjeszcze nigdy nie jadłam tofu:O ale wygląda bosko!
OdpowiedzUsuńu Ciebie zawsze same pyszności :)
OdpowiedzUsuńApetycznie to wszystko wygląda!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że moja muffina była inspiracją. To bardzo miłe! :*
OdpowiedzUsuńMniam ile tu dziś pyszności. Właśnie jem ciecierzycę na obiad, ale w formie ciasteczek i tak bym nie pogardziła. I tym tofu jestem oczarowana, w sumie kiedyś podobne robiłam :)
OdpowiedzUsuńJESTEM U CIEBIE JUTRO, zostaw mi po trochu wszystkiego błagam <3
OdpowiedzUsuńU mnie tez piekarnik jak już włączam, to staram się to wykorzystać w pełni :) Chętnie wprosiłabym się do Ciebie na śniadanie, obiad lub kolację ;)
OdpowiedzUsuńPatrząc na tę rozkwitającą miłość, aż mam ochotę na tofu, do którego jakoś nie mogłam się przekonać. Trzeba wreszcie poszukać!
OdpowiedzUsuńMuszę też koniecznie wreszcie się zebrać i zrobić te ciastka z ciecierzycy!
OdpowiedzUsuńGryczanka w moich smakach :)
OdpowiedzUsuńTooofu <3 Ja mogę jeść codziennie :D
OdpowiedzUsuńtez planuje pokombinowac z gryką, choc na razie nie współpraca szła nam ciężko ;p
OdpowiedzUsuń