niedziela, 24 maja 2015

368. kolejne odkrycia

Miała być w wersji na sypko, ale pogoda za oknem taka, że chciałam coś ciepłego, o lekko wodnistej konsystencji ;) Znów nie wygląda zachęcająco przez ten mus, ale noc leżakowania w lodówce zrobiła swoje.
W piątek pierwszy raz od dłuższego czasu kupiłam rabarbar. Wczoraj znów, bo jest przepyszny, a ja jak zwykle ocknęłam się za późno ;) Póki co jem go w wersji duszonej, zblendowanej na mus, a przy okazji mam kompot, z którego wczoraj zrobiłam kisiel :D 
Kurkumę też dodałam po raz pierwszy do jaglanki-specyficzny, ciekawy smak ;)

jaglanka z jabłkiem, kurkumą, cynamonem, musem rabarbarowym i twarożkiem

17 komentarzy:

  1. Piona na jaglankę ! :D Ja też się nią dziś zajadałam :D
    A skoro twoja była z musem rabarbarowym, to musiała być pyyyszna <3

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm pyszniutka musiała być ♥

    OdpowiedzUsuń
  3. Piąteczka za jaglankę - najlepsza :)
    Karmelizuj rabarbar!

    OdpowiedzUsuń
  4. Piąteczka za jaglankę - najlepsza :)
    Karmelizuj rabarbar!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaglankę w słodkiej formie jem rzadko, za rzadko! Muszę to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. z identycznymi preferencjami się dziś obudziłam i nawet zdjęcia nie zrobiłam, bo to co wylądowało w misce nie zasługiwało na te 5 minut sławy ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam jaglaną z kurkumą! ;3

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaglanka to danie Bogów :D uwielbiam ją!

    OdpowiedzUsuń
  9. oj tam od razu że mało estetycznie, liczy się smak!

    OdpowiedzUsuń
  10. a mnie zainspirował wygląd Twojego śniadania! :D świetne przejścia kolorystyczne ! :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie! Trochę przypomina mi fotografię jakiejś planety, drogi w galaktyce czy coś równie kosmicznego :D

      Usuń
  11. Kurkuma jako dodatek do jaglanki? Tego jeszcze nie próbowałam, koniecznie muszę sprawdzić czy mi podejdą takie smaki :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Mus z rabarbaru nigdy nie wygląda zachęcająco :D Ale za to pysznie smakuje i to jego ogromny plus ♥

    + nominowałam Cię do Liebster Blog Award ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Nie lubię rabarbaru... Za to kurkumę mogłabym ostatnio dodawać wszędzie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. też nabrałam ochoty na takie smaki : )

    OdpowiedzUsuń
  15. Ten muuus <3 Muszę niedługo zrobić jaglankę!

    OdpowiedzUsuń
  16. Takiego połączenia jeszcze nigdy nie spotkałam :D

    OdpowiedzUsuń