wtorek, 21 października 2014

krem z ryżu

Improwizowałam ;)

krem ryżowy bananowo-szpinakowo-kokosowy z ricottą 

PRZEPIS
-pół woreczka brązowego ryżu
-banan
-szpinak (u mnie 3 kawałki mrożonego w liściach)
-3 łyżki ricotty
-łyżeczka lnu mielonego
-łyżeczka wiórków kokosowych
Ryż ugotować wieczorem. Rano jeszcze podgrzać z odrobiną wody z resztą składników (głównie ze względu na len, żeby do scalił), zblendować. Koniec :)


Dziś i jutro - na myśl o tych dwóch dniach po prostu mi się nie chce. Chemia, biologia, matma, angielski. Węglowodory, genetyka, ciągi, słówka, czasy i nieprzygotowana ja. 

13 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. podpisuję się pod tym! to zestawienia jest genialne, więc i krem musiał być obłędny ;)

      Usuń
  2. Mi się tak przyszły tydzień szykuje, tak jak tobie teraz :<

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno po ten duet nie sięgałam. Pyszne! :)
    Powodzenia. Dasz radę!

    OdpowiedzUsuń
  4. inspirujące, nigdy nie próbowałam a jednak ciagnie mnie coś w stronę takich smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Hmm, pozostaje mi wierzyć, że dobrze Ci poszło/pójdzie ;-]

    OdpowiedzUsuń
  6. Połączenie jest genialne :)
    Nim się obejrzysz już będzie weekend! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. genialny ten krem, musze w końcu spróbować te połączenie!
    kochana dasz radę, u mnie też czasem ciężko ale trzeba być dobrej myśli :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mam nadzieję, ze dobrze ci poszło ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Musi być smakowity,ponieważ wygląda rewelacyjnie.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń