poniedziałek, 13 października 2014

pierwsze, nieudane scramble

Nie wiem, czy można to nazwać scramble, bo chyba coś mi nie wyszło... ale owsianą jajecznicą z patelni już raczej tak :D 

owsiane dyniowe scramble podane z jogurtem naturalnym

PRZEPIS
-50g płatków owsianych
-puree z dyni
-białko
-słodzidło, cynamon
Płatki ze słodzidłem zalać na noc wrzątkiem. Rano połączyć masę z puree i ubitą pianą z białek. Smażyć na odrobinie tłuszczu.

16 komentarzy:

  1. serio jak jajecznica :D
    ale i tak musiało być pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ważne, że pewnie smakowało świetnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie musi wyglądać, musi smakować! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Precz z angielskimi nazwami, jest prawdziwa polska jajecznica. Nie wątpię, że smakowało pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. a ja tam lubię takie brzydkie śniadania bo z reguły są po prostu najsmaczniejsze :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja też w końcu muszę zrobić scrumble! Mam nadzieję, że wyjdzie :D Chociaż taka Twoja wersja też mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jeżeli smakowało, to śniadanie udane! <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Najważniejsze, że smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  9. moje też wyglądało jak jejeczniczka ale było smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jeśli dyniowe to nawet jeśli nie wyglądają musiały smakować bosko ;-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja tam lubię takie "nieudane" cuda ! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Moje pierwsze się spaliło i do tej pory go nie powtórzyłam :P

    OdpowiedzUsuń
  13. Co ty, te scramble jest idealne ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Obojętnie czy jest to scramble czy nie, ale wygląda świetnie :D

    OdpowiedzUsuń