sobota, 11 października 2014

"knedle" z jaglanej

W tej wersji jaglana pasuje mi najbardziej :D Inspiracja
Apetycznie średnio, ale co nie wygląda, to nadrabia smakiem ;)
 "knedle" z kaszy jaglanej podane z duszonym w syropie klonowym i cynamonie jabłkiem i jogurtem
PRZEPIS
-50g kaszy jaglanej
-łyżka wiórków kokosowych
-łyżeczka lnu mielonego
-słodzidło
Kaszę przelać zimną wodą i wrzątkiem, ugotować (lepiej w mniejszej ilości wody, ja dałam za dużo i wyszła lekka ciapa), pod koniec wsypać len, wiórki i słodzidło. Odstawić do przestygnięcia i uformować kulki. Wstawić na noc do lodówki.

Następnym razem przepis udoskonalę, bo już mam pomysł jak to zrobić ;)

12 komentarzy:

  1. jabłka wszędzie, i bardzo dobrze ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już kiedyś robiłam podobne i nieskromnie przyznaję, że sa genialne *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Zabieram się za jaglane knedle już kupę czasu. Muszę w końcu je zrobić! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam tradycyjne knedle. będę musiała w końcu zabrać się za te z jaglanej :)
    jestem bardzo ciekawa tego Twojego pomysłu... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z tym duszonym jabłkiem to już w ogóle pyszne musiały być! :)

    OdpowiedzUsuń