niedziela, 12 października 2014

dyniowy sernik gotowany

Kolejne podejście do dyni, zdecydowanie bardziej udane ;)

dyniowy gotowany sernik nadziany gorzką czekoladą


PRZEPIS
-serek wiejski (u mnie lekki)
-ok. 100ml mleka 
-czubata łyżka budyniu
-łyżeczka lnu
-słodzidło
-cynamon
+ puree z dyni, czekolada 
Serek wiejski postawić na ogniu ze słodzidłem. Gdy zacznie się lekko gotować, wlać mleko z lnem i budyniem, cały czas mieszając. Dodać puree z dyni wg uznania, gotować do zgęstnienia.

15 komentarzy:

  1. Mówiłam, że nie ma co się zrażać do dyni :D

    OdpowiedzUsuń
  2. połączenie dyni z nabiałem to mój jedzeniowy crush .__.

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie też dziś gotowany dyniowy :)
    Kolor ma obłędny!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko co ma w sobie dynie jest boskie <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam serniczki, Twój jest genialny! *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. Kolejny serniczek dyniowy z wiejskiego dziś widzę :]
    Idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o jeej, no obłędny kolorek ma :)

    OdpowiedzUsuń
  8. zakochałam się w tym serniczku *.*

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam Twoje wariacje na temat serka wiejskiego :) dzisiejszy serniczek ma cudowny kolor!

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale ja dawno serniczka nie jadłam! :O Boski :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Niedługo Twoja znajomość z dynią przeistoczy się w miłość! :D

    OdpowiedzUsuń