czekoladowe ciasteczka fasolowe z daktylami i wiórkami kokosowymi podane z jogurtem; sok z marchewki i buraka
PRZEPIS
-170g fasoli czerwonej z puszki
-małe jajko
-3 łyżki otrębów (u mnie mieszanka pszennych i owsianych)
-czubata łyżeczka kakao
-kilka daktyli
-słodzidło
-szczypta proszku do pieczenia
Daktyle i kakao zalać wrzącą wodą (odrobinę) i odstawić na 15 minut. Fasolę odsączyć. Przesypać do miski, dodać jajko, daktyle z kakao, otręby, proszek do pieczenia i słodzidło, zblendować na gładką masę. Potem można dodać co się chce - u mnie były to wiórki kokosowe. Na blaszce wyłożyć papier do pieczenia, na to w małych odstępach kłaść masę. Piec w 180 stopniach przez 25 minut.
ASK aktywowany na nowo, zapraszam chętnych ;)
ASK aktywowany na nowo, zapraszam chętnych ;)
Nie dość, ze te ciasteczka się fajnie prezentują to jeszcze pewnie obłędnie smakują :)
OdpowiedzUsuńzostawisz mi takie jedno ciasteczko :3 ?
OdpowiedzUsuńDla Ciebie to ja zrobię całą kolejną serię :*
UsuńMogę jedno? :)
OdpowiedzUsuńNawet dwa! :D
UsuńJaką ja mam teraz ochotę na ciastka! Mam nadzieję, że jakieś zostało, prawda? ;)
OdpowiedzUsuńnie :( ale zrobienie zajmuje godzinę, także problem żaden :D
UsuńChodzą za mną śniadaniowe ciastka już od dawna! Może ie fasolowe, ale na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńDaj mi takie 1 ciastko <3
OdpowiedzUsuńo jaa *.* już wiem, że te ciacha smakują genialnie, bo tak pysznie się prezentuja :)
OdpowiedzUsuńAle bym sobie zjadła całą taką porcję :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam brownie pod każdą postacią! ;)
OdpowiedzUsuńPodzielisz się, proszę? *_*
OdpowiedzUsuńKocham fasolowe wypieki <3
Nie dziwię się, że musiałaś je wypróbować, bo wyglądają bardzo smacznie! ;)
OdpowiedzUsuńPoproszę porcyjkę :)
OdpowiedzUsuń