środa, 12 marca 2014

wytęskniona

kasza jaglana z jabłkiem, przyprawą do piernika, jajkiem, migdałami siekanymi, gorzką czekoladą i syropem klonowym




- jabłko starte
- małe jajko (osobno białko i żółtko)
- łyżeczka migdałów siekanych
- łyżka syropu klonowego
- kostka gorzkiej czekolady
WARTOŚĆ ODŻYWCZA: 380 kcal, 14g białka, 11,9g tłuszczu, 57,7g węglowodanów, 5,6g błonnika


Jaglanko, tęskniłam!

Przyznaję się bez bicia, że coraz bardziej kocham kasze. Wczoraj np. gryczaną białą jadłam zarówno na pierwszy, jak i ostatni posiłek. Wiele jeszcze do wypróbowania: owsiana, kukurydziana, ale to spokojnie, pomału, mamy czas.. ;)

4 komentarze:

  1. Jaglanka smakuje najlepiej, jak się jej długi czas nie je ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki :D Miseczkę zakupiłam w sklepie Duka :D Może jeszcze ją zdobędziesz :D Masz rację serek wiejski jest pyszny w każdej postaci :) Jakiego smaku mi zrobiłaś na tą jaglankę :D Wszystkie moje ulubione składniki :D - też się tak na nią czaję i czaję. Muszę ją zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak bardzo dawno nie jadłam jaglanki... Czas wrócić. I waśnie w podobnym wydaniu jak ta Twoja. Połączenie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam jaglana z jajkiem i jablkiem oraz dodatkiem orzechów pycha <3

    OdpowiedzUsuń