kasza jaglana z jabłkiem, przyprawą do piernika, jajkiem, migdałami siekanymi, gorzką czekoladą i syropem klonowym
- 40g kaszy jaglanej
- jabłko starte
- małe jajko (osobno białko i żółtko)
- łyżeczka migdałów siekanych
- łyżka syropu klonowego
- kostka gorzkiej czekolady
WARTOŚĆ ODŻYWCZA: 380 kcal, 14g białka, 11,9g tłuszczu, 57,7g węglowodanów, 5,6g błonnika
Jaglanko, tęskniłam!
Przyznaję się bez bicia, że coraz bardziej kocham kasze. Wczoraj np. gryczaną białą jadłam zarówno na pierwszy, jak i ostatni posiłek. Wiele jeszcze do wypróbowania: owsiana, kukurydziana, ale to spokojnie, pomału, mamy czas.. ;)
Jaglanka smakuje najlepiej, jak się jej długi czas nie je ;)
OdpowiedzUsuńDzięki :D Miseczkę zakupiłam w sklepie Duka :D Może jeszcze ją zdobędziesz :D Masz rację serek wiejski jest pyszny w każdej postaci :) Jakiego smaku mi zrobiłaś na tą jaglankę :D Wszystkie moje ulubione składniki :D - też się tak na nią czaję i czaję. Muszę ją zrobić :)
OdpowiedzUsuńTak bardzo dawno nie jadłam jaglanki... Czas wrócić. I waśnie w podobnym wydaniu jak ta Twoja. Połączenie pyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglana z jajkiem i jablkiem oraz dodatkiem orzechów pycha <3
OdpowiedzUsuń