Mój pierwszy w takiej wersji, całkowicie improwizowany (!), więc proszę o wyrozumiałość ;)
sernik bananowy na spodzie jaglanym
PRZEPIS
spód
-30g kaszy jaglanej (można więcej)
-łyżeczka lnu
-polecam dać jakieś orzechy dla chrupkości
Kaszę gotować po opłukaniu zimną wodą przez 12 minut, następnie odcedzić i wymieszać z lnem.
masa serowa
-200g chudego twarogu (lub półtłustego)
-spore jajko (~53g)
-banan (~100g)
-słodzidło
-2 łyżki budyniu (~14g)
-szczypta proszku do pieczenia
Białko ubić na sztywną pianę, a resztę składników zblendować. Połączyć delikatnie obie masy.
Do formy nałożyć kaszę, a na to ser. Piec ok. 35-40 minut w 180* i potem zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
WARTOŚCI ODŻYWCZE: 567kcal, 62,9g białka, 7,8g tłuszczu, 63,3g węglowodanów
Śniadanie przed lekarzem i chyba pierwszy raz chcę, żeby coś wyszło, żeby można było leczyć, jakieś działania podjąć, bo ciągły ból fajny nie jest.
Rety nie wiem jak smakował, ale dla mnie jest idealny bo uwielbiam te spieczoną ,,skorke" na wierzchu .-.
OdpowiedzUsuńNo i oby się dało coś z tym bólem zrobić
Też uwielbiam tą spieczoną skórkę. Myślę, że podzieliłybyśmy się jakoś :D
UsuńMożna zjeść cały naraz :D
OdpowiedzUsuńU'lala jaki aksamitny! Zamawiam kawałek ;)
OdpowiedzUsuńzrobię!
OdpowiedzUsuńWow, wspaniale wygląda, na taki to bym chętnie się wprosił :D ^^
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńJest super, bardzo ciekawy i fajny kształt! :D
OdpowiedzUsuńPierwszy? o.O Wow! To gratuluję, bo wygląda niesamowicie. :) Normalnie mianuję Cię masterchefem. :D Ta skórka mnie urzekła. :)
OdpowiedzUsuńWygląda idealnie! Takie debiuty to rozumiem :D
OdpowiedzUsuńniby pierwszy, a taki udany ! :D
OdpowiedzUsuń