piątek, 14 lutego 2014

pierwszy raz...

jajeczna owsianka z jabłkiem, przyprawą do piernika, syropem klonowym i czekoladą deserową


- 40g płatków owsianych
- średnie jajko
- średnie jabłko
- łyżka syropu klonowego
- kostka czekolady

WARTOŚCI ODŻYWCZE: 347kcal, 13g białka, 11,2g tłuszczu, 52,4g węglowodanów, 7,4g błonnika





W Walentynki jedna z moich ukochanych owsianek, czyli piankowa. Syrop klonowy spróbowałam po raz pierwszy, ma ciekawy, orzechowy posmak i na pewno będę go dodawała do owsianki, planuję zrobić z nim naleśniki i chlusnąć do kawy :D

Mam taaaakie zakwasy...

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie owsianki. A syrop klonowy uwielbiam! Zwłaszcza do wszelkiego rodzaju placków :)
    Oddaję czekoladę, resztę porywam <3

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam owsiankę z jajkiem, właśnie taką "chmurkową" :-)
    Syrop klonowy też pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jq osobiście uwielbiam i nie wyobrażam sobie owsianki bez jajka nadaje ono super konsystencje. Twój pomysł jest równie świetny <3

    OdpowiedzUsuń