wtorek, 30 września 2014

lekko słony banan

Bo mieszanka kasz (jęczmiennej i palonej gryczanej) zostało z obiadu, to trzeba było wykorzystać. Kasze były dość wyraźnie słone, co fajnie komponowało się z bananem, także.. nowe połączenie dla mnie: sól+banan!

miks kasz z bananem, lnem, serkiem wiejskim i nerkowcami 


A zaraz lecę na sprawdzian z chemii. Nie, żebym się bała własnej kompromitacji, wcaaale...

15 komentarzy:

  1. sól z banaem? wow! :D
    powodzena z chemią kochana :*

    OdpowiedzUsuń
  2. wszystko co z bananem jest pyszne!
    powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem jak najbardziej za taką utylizacją obiadowych resztek. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ojeej, takiego połączenia nigdy nie próbowałam, odważnie ;p

    OdpowiedzUsuń
  5. Pomysłowe połączenie! Jak dla mnie banan zawsze smakuje cudownie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię dodawać sól do słodkich śniadań! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Sól fajnie podkręca smak ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bo sól genialnie podkreśla smak słodki! Warto czasem tak sypnąć, ale bez przesady :D

    OdpowiedzUsuń
  9. haha, mnie kompromitacja czeka jutro, więc doskonale wiem, co czujesz :D

    OdpowiedzUsuń
  10. zaskakujące połączenie, ale na pewno dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Właściwie to musiało pasować, bo słodki banan pasuje do słonego masła orzechowego(chociaż według mnie masła orzechowe jakoś wybitnie słone nie są) :)

    OdpowiedzUsuń