PRZEPIS NA 3 PORCJE:
- 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka)
- karton przecieru pomidorowego (500g)
- pół cebuli
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, majeranek, bazylia, świeża natka pietruszki
- olej do smażenia
- łyżka koncentratu pomidorowego
- makaron spaghetti
- ser żółty do posypania
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, sól i pieprz i dusić pod przykryciem przez 15 minut. Po upływie tego czasu wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat, jeszcze trochę soli, majeranek, bazylię i posiekaną natkę. Dusić przez 10 minut. Podawać ze świeżo ugotowanym makaronem spaghetti, posypać serem żółtym i drugą porcją świeżej natki pietruszki. Smacznego :)
mniam! Chcę!
OdpowiedzUsuńwygląda całkiem pysznie jak na pierwsze spaghetti :P
OdpowiedzUsuń