środa, 29 stycznia 2014

Moje pierwsze spaghetti :)

Tak właśnie, PIERWSZE. Dopiero teraz, ale lepiej późno niż później ;)






PRZEPIS NA 3 PORCJE: 
- 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka)
- karton przecieru pomidorowego (500g) 
- pół cebuli
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, majeranek, bazylia, świeża natka pietruszki
- olej do smażenia
- łyżka koncentratu pomidorowego
- makaron spaghetti
- ser żółty do posypania


Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, sól i pieprz i dusić pod przykryciem przez 15 minut. Po upływie tego czasu wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat, jeszcze trochę soli, majeranek, bazylię i posiekaną natkę. Dusić przez 10 minut. Podawać ze świeżo ugotowanym makaronem spaghetti, posypać serem żółtym i drugą porcją świeżej natki pietruszki. Smacznego :)








2 komentarze: