PRZEPIS
-80g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
-20g płatków owsianych
-10g lnu mielonego
-2 jajka (~96g)
-chlust wody lekko gazowanej (2-3 łyżki)
-150g cukinii
-3 łodygi rabarbaru
-cynamon
-proszek do pieczenia
-słodzidło
Rabarbar gotować przez około 2 minuty, odcedzić. Cukinię zetrzeć na tarce. Resztę składników zmiksować, ciasto będzie bardzo zbite, ale jak tylko doda się warzywa to stanie się płynne. W razie potrzeby dolać wody. Piec 35 minut w 190*.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA: 585kcal, 81g węglowodanów, 14g tłuszczu, 31g białka
zjadłabym połowę na drugie śniadanko do kawy :D
OdpowiedzUsuńPyszne! Nabrałam ochoty na rabarbar ;)
OdpowiedzUsuńa ja myślałam, że już po sezonie rabarbarowym ;> biorę drugą połowę!
OdpowiedzUsuńJakbym się pozbyła rabarbaru to wersja na pewno by mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńjest jeszcze rabarbar?! <3
OdpowiedzUsuńJa się kiedyś wpraszam na jakiś Twój jednoporcjowy wypiek!
OdpowiedzUsuńja zaś po orkiszowych i płatkach owsianych wypiekach mam zaparcia. Ostatnio takich dostałam, że musiałam sięgnąć po dicopeg , żeby sobie pomóc. Nie wiesz czym to zastąpić te płatki owisiane w tych wypiekach?
OdpowiedzUsuń