środa, 23 września 2015

426. jesiennie

Bo pierwszy dzień jesieni. Musiała wreszcie i u mnie pojawić się dynia ;)

dyniowa jaglanka z ciecierzycą, siemieniem lnianym, cynamonem, imbirem i serkiem naturalnym


Imbir od Bio-krainy trochę czekał, ale wreszcie się doczekał. Bardzo intensywny w smaku, wystarczyła szczypta na dosłownie końcu łyżeczki, by imbir było czuć wyraźnie. Będę wykorzystywała teraz do potraw, bo zbliża się pora na rozgrzewające przyprawy :)

8 komentarzy:

  1. dynia i imbir, jeszcze cynamon = love, love :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak jesiennie ;) jaglana z ciecierzycą? To chyba dobry pomysł, a zwłaszcza w dyniowym wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Imbir <3 i do ciast i do mięs! ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale wszyscy kuszą tymi dyniami ! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ten intensywny i wyrazisty posmak imbiru - musiało smakowac pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. kolejna osoba je coś z dynia! muszę i ja co ugotować :)
    http://provethem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń