jajeczna owsianka z jabłkiem, przyprawą do piernika, syropem klonowym i czekoladą deserową
- 40g płatków owsianych
- średnie jajko
- średnie jabłko
- łyżka syropu klonowego
- kostka czekolady
WARTOŚCI ODŻYWCZE: 347kcal, 13g białka, 11,2g tłuszczu, 52,4g węglowodanów, 7,4g błonnika
W Walentynki jedna z moich ukochanych owsianek, czyli piankowa. Syrop klonowy spróbowałam po raz pierwszy, ma ciekawy, orzechowy posmak i na pewno będę go dodawała do owsianki, planuję zrobić z nim naleśniki i chlusnąć do kawy :D
Bardzo lubię takie owsianki. A syrop klonowy uwielbiam! Zwłaszcza do wszelkiego rodzaju placków :)
OdpowiedzUsuńOddaję czekoladę, resztę porywam <3
uwielbiam owsiankę z jajkiem, właśnie taką "chmurkową" :-)
OdpowiedzUsuńSyrop klonowy też pycha!
Jq osobiście uwielbiam i nie wyobrażam sobie owsianki bez jajka nadaje ono super konsystencje. Twój pomysł jest równie świetny <3
OdpowiedzUsuń