poniedziałek, 19 października 2015

429. podwójnie ciecierzycowe

omlet podwójnie ciecierzycowy* słodzony erytrolem z cynamonem i jogurtem naturalnym
*ciecierzyca+mąka z ciecierzycy


Dodatkowo smażony na oleju kokosowym, który na stałe zagości w mojej kuchni. Pierwsze bardziej wymyślne śniadanie od dawna.

5 komentarzy:

  1. Myślałam, że ta kałuża to mleko kokosowe *.* nie testowałam mąki z ciecierzycy, nie mam siły do mielenia, a kupować się nie opłaca, ale kiedyś się zmobilizuję, choćby dla takiego omleta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mąka z ciecierzycy to zdecydowanie coś co muszę kupić i wypróbować w omlecie ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. nie miałam do czynienia z mąką z ciecierzycy :D
    Omlet idealny do połączenia z dowolnymi owocami <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak się erytrol spisuje? :>
    Cieciorkowego omleta jeszcze nie jadłam. Muszę to nadrobić. ;)

    OdpowiedzUsuń